Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Από ζάχαρη και αλάτι


Αυτό το βιβλίο αξιώθηκα να το διαβάσω μέσα από μια λέσχη ανάγνωσης του φροντηστηρίου μου. Το θέμα της λέσχης ήταν η Ιστορία και όλα τα μέλη έπρεπε να διαβάσουν από ενα ιστορικό βιβλίο ώστε την ημέρα της μάζωξης μέσω της συζήτησης να εμβαθύνουμε στα αναφερθέντα ιστορικά γεγονότα. Αρχικά δυσανασχέτησα (μιας και τα βιβλία ιστορικού περιεχομένου δεν είναι απ'τα αγαπημένα μου), ωστόσο έκανα λάθος...

"Ένας διακεκριμένος επιστήμονας εξομολογείται", λέει το οπισθόφυλλο. Εγώ στο μυθιστόρημα της Βανέσας Αδαμοπούλου δεν είδα κανέναν διακεκριμένο επιστήμονα, παρά μόνο ένα παιδί το οποίο βιώνει τον πόλεμο, αγαπάει και αγαπιέται, έχει φόβους , ανησυχίες αλλά και μια ενθαρρυντική ανεμελιά και αθωότητα. Ναι μεν κατάφερε πολλά στον χώρο των γραμμάτων αλλά η αρχική ζωή του με άγγιξε περισσότερο! Ωστόσο η πρόταση "Αναμετριέται με θεριά και δαίμονες, δίνει φωνή σε όσους έφυγαν, για να στήσει από την αρχή τους σταθμούς της πολυτάραχης ζωής του"  μας δίνει απλόχερα και συνοπτικά την ακριβή πλοκή του βιβλίου! Μαγικό, έτσι; Μια πρόταση να σου λέει τόσα πολλά! 
Συνεπώς, δεν έχω να πω τίποτε άλλο γι'αυτό το βιβλίο..μας κάλυψε η συγγραφέας. Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο σε λυτρώνει με το εκπληκτικό του τέλος...Αξίζει να διαβαστεί! 

Α.Τ. <3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου